نکات مهم در طراحی دیوار سبز

نکات مهم در طراحی دیوار سبز

گرین وال چیست

در جهان امروز به دلیل زندگی شهرنشینی و دوری از طبیعت طراحی فضای سبز طرفداران زیادی را پیدا کرده است. طراحی فضای سبز انواع گوناگونی دارد که طراحی دیوار سبز یکی از آنها است. دیوار سبز به دیوار هایی می گویند که شما بتوانید گیاهان را بر روی آنها پرورش و نگهداری کنید گیاهانی که به این منظور استفاده می شوند معمولا گیاهان رونده و پوششی هستند و شما میتوانید این دیوار های سبز را در هر محلی ایجاد کنید و از زیبایی آن لذت ببرید حتی اگر شما فضای کمی برای طراحی فضای سبز داشته باشید میتوانید با ایجاد فضای سبز دیوار از گیاهان مورد علاقه خود نگهداری کنید زیرا دیوار سبز هیچ فضایی نمیخواهد و فقط سطح دیوار را می پوشاند. البته اجرای گرین وال کاری تخصصی است و باید با اصول طراحی و اجرا شود. در ادامه این مطلب به نکات مهم در طراحی دیوار سبز میپردازیم.

مزایای ایجاد گرین وال

سوال بسیاری از افراد این است که چرا باید دیوار سبز ایجاد کنیم و اجرای دیوار سبز چه مزایایی در زندگی ما دارد؟ با ما همراه باشید تا به این پرسش پاسخ دهیم.

مزایای ایجاد گرین وال
دیوار سبز مزایای زیادی دارد یکی از مزایای ایجاد دیوار سبز تصفیه کردن هوا می باشد این گیاهان با جذب مواد مضر هوا به تمیزی هوا کمک می کنند. گیاهان کاشته شده در دیوار سبز می توانند رطوبت را در خود ذخیره کنند و با تبخیر این آب باعث افزایش رطوبت هوا شوند. از دیگر مزایای اجرای دیوار سبز میتوان اشاره داشت به ایجاد حس خوب و افزایش امید به زندگی و به دلیل جذب گرمای خورشید میتوانند دمای محیط را تنظیم کنند و باعث خنکی ساختمان شوند و همینطور در فصل زمستان به عنوان عایق عمل می کنند و مانع نفوذ سرما به داخل می شوند. همچنین ایجاد دیوار سبز در هنگام طراحی فضای سبز تراس میتواند زیبایی آن را دو چندان کند و بر قیمت ملک شما بیافزاید.

عناصر مهم در طراحی دیوار سبز

در هنگام طراحی گرین وال باید به نکات مختلفی توجه کرد و با در نظر گرفتن اصول خاصی اجرای دیوار سبز را انجام داد. با ما همراه باشید تا با نکات مهم در طراحی دیوار سبز آشنا شوید.

انتخاب گیاهان مناسب برای گرین وال
یکی از نکته های مهم در هنگام طراحی گرین وال انتخاب گیاه مناسب با شرایط جغرافیایی و آب و هوایی است. گیاهانی که برای کاشت در اجرای فضای سبز مورد استفاده قرار می گیرد باید گیاهانی مقاوم باشند و بتوانند خشکی و کم آبی را تحمل کنند همچنین بهتر است هنگام خرید عمده گیاهان فصلی، گیاهانی را برای گرین وال انتخاب کنید نیاز های مشابهی داشته باشند تا نگهداری آنها کنار هم آسان تر باشند. بنابراین اگر شما در مناطق گرم و خشک زندگی می کنید و در آن محل قصد اجرای دیوار سبز را دارید بهتر است از گیاهان مقاوم به کم آبی استفاده کنید و یا در هر منطقه ای که هستید از گیاهان بومی آنجا استفاده کنید و از نظر دمایی نیز باید به انتخاب گیاه مناسب توجه داشت اگر هوای منطقه شما سرد است از گیاهان مقاوم به سرما و یا اگر گرم است از گیاهان مقاوم به گرما استفاده کنید. برای اطلاعات بیشتر در این رابطه بهتر است مقاله گیاهان مناسب برای دیوار سبز را مطالعه کنید.
یکی دیگر از عوامل مهم در اجرای فضای سبز انتخاب محل مناسب است. دیواری که برای طراحی فضای سبز در نظر می گیرید باید شرایط نوری خوبی داشته باشد تا بتواند نیاز نوری گیاهان را تأمین کند. اگر دیواری که برای این کار در نظر گرفته اید سایه است و دریافت نور خوبی ندارد بهتر است از سیستم نورپردازی استفاده کنید. با نور پردازی در دیوار سبز میتوانید هم زیبایی محیط خود را افزایش دهید و هم نیاز نوری گیاهان را بر طرف کنید.آبیاری گیاهان نیز از دیگر نکات مهم گرین وال است. هر گیاهی چه در گلدان و یا باغچه و دیوار کاشته شود برای ادامه رشد و حیات خود نیاز به آبیاری دارند میتوانید از روش های مختلفی برای آبیاری گیاهان استفاده کنید بهترین روش آبیاری گیاهان دیوار سبز آبیاری قطره ای است.

عناصر مهم در طراحی دیوار سبز

اگر قصد ایجاد دیوار سبز در طراحی فضای سبز ویلا خود دارید بهتر است از گیاهانی استفاده کنید کم رشد باشند و یا رشد طولی نداشته باشند زیرا این گیاهان را باید برای حفظ ظاهر دیوار سبز مدام هرس کرد اما گیاهانی که رشد کمی دارند و یا رشد آنها رونده است نیاز به هرس ندارند.
قبل از اجرای گرین وال بهتر است دیوار انتخاب شده را بررسی کنید کاشت گیاهان در دیوار میتواند باعث رطوبت دیوار شود پس بهتر است قبل از کاشت گیاهان یک لایه و غشاء ضد آب را بین آنها قرار دهید تا رطوبت به دیوار نفوذ نکند.
خاک مناسب هم برای اجرای فضای سبز دیوار بسیار مهم است خاکی که استفاده می کنیم باید غنی باشد تا بتواند همه نیاز های گیاهان کاشته شده را بر طرف کند.
بهتر است برای بقا گیاهان و استفاده طولانی مدت از دیوار سبز گیاهان کاشته شده را بعد از مدتی کودیاری و تغذیه کنید و یا اگر این گیاهان آفت زدند آنها را سم های مخصوص سمپاشی کنید.

انواع دیوار سبز

در ادامه انواع دیوار سبز را معرفی خواهیم کرد. شناخت هر یک می تواند به شما کمک زیادی کند.

دیوار سبز مدولار : این سیستم ها دارای دیوارهایی با پنل های سبزه هستند که قبلا رشد یافته اند. عناصر استاندارد چوبی در اندازه های 5 در 10 سانتی برای فضای کافی برای رشد سبزی ها استفاده می شوند و دیوارها در معماری ها بطور معمول ملاحظه می شوند.

دیوار سبز کابلی : گیاهان در فلاورباکس‌های دیوار های سبز کابلی کابلی کاشت می‌شوند. انواع گیاهان رونده‌ای که روی کابل‌ها می‌روند و در طول زمان، سطح کابل‌ها را پوشانده و فضای رشد گیاهان به صورت خطی یا شبکه‌ای با کمک کابل‌های فلزی یا نایلونی وصل می‌شود. 

سخن پایانی
امیدواریم شناخت نکات مهم در طراحی دیوار سبز برای شما مفید بوده باشد و با رعایت این نکات بتوانید به نحوه احسن محوطه سازی خود را انجام دهید به شما پیشنهاد می کنیم برای اجرای صحیح طراحی و اجرای فضای سبز این کار به متخصصان مجموعه باغ گل رضوان بسپارید تا با دانش و تجربه ای که دارند فضایی بسیاز زیبا، دلنشین و اصولی را برای شما ایجاد کنند.

4 دیدگاه دربارهٔ «نکات مهم در طراحی دیوار سبز»

    1. باغ گل رضوان

      سلام خدمت شما بله میتوانید با نورپردازی گرین وال زیبایی آن را بیشتر کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا