طراحی دیوار سبز

طراحی دیوار سبز

طراحی دیوار سبز یکی از خلاقانه ترین ایده ها برای زیبا سازی محیط پیرامون است. طراحی دیوار سبز در واقع به معنا نصب انواع گیاهان بر روی دیوارها هستند که از طریق سیستم های مدولار به دیوار متصل می شوند. گرین وال می تواند یک دیوار کامل یا یک بخش کوچک را بپوشانند و گیاهانی را در معرض نمایش قرار می دهند.

اجرای دیوار سبز

اجرای دیوار سبز از مجموعه روش‌ هایی است که برای سبز شدن و تزئین دیوارها استفاده می‌شود. در این روش، گیاهان روی یک سازه از سطح دیوار نصب شده و با سیستم آبیاری مناسب، محیطی سبز و زیبا به وجود می‌آورند. 

طراحی گرین وال

طراحی گرین وال به مجموعه‌ ای از فناوری‌ ها و روش‌ هایی گفته می‌شود که هدف آن کاهش تاثیرات منفی زیست محیطی در شهر ها، افزایش کیفیت هوا، آرامش خاطر، افزایش زیبایی و کنترل دمای شهری می‌باشد. در این روش دیوار های زیست‌ بومی با کمک گیاهان، روشنایی، آبیاری و مواد نگهداری کننده طراحی و اجرا می‌شوند. این ویژگی‌ ها سبب می‌شود تا این دیوار ها قابلیت جذب CO2 را داشته باشند.

 اجرای گرین وال

گرین وال ها دارای سیستم های پانل یا ماژول های خاکی، غشاهای پارچه ای مبتنی بر خاک یا سیستم های هیدروپونیک هستند که نیاز گیاهان به آب و کود را برطرف می کند. در همین راستا در این مطلب قصد داریم تا شما را با طراحی و اجرای گرین وال آشنا کرده و در مورد آن اطلاعات جامع و کاملی را به شما ارائه دهیم. گرین وال ها را هم میتوانید در طراحی فضای سبز ویلا ها هم اجرا کنید.

 

مراحل طراحی و اجرای گرین وال در تهران

اگر قصد دارید تا دست به طراحی فضای سبز تراس بزنید، لازم است تا به چند نکته بسیار مهم توجه داشته باشید و با طی کردن چند مرحله گرین وال را در محیط پیرامون خود اجرا کنید. اگر بخواهیم شما را با مراحل اجرای دیوار سبز آشنا کنیم، می توان به موارد زیر اشاره کرد.

سطوح را آماده کنید

اجرای روف گاردن و گرین وال ها ممکن است باعث مرطوب شدن دیوارها شوند، بنابراین باید قبل از طراحی دیوار سبز بدانید که با چه دیوار یا سطحی کار می کنید تا از آن محافظت کنید. یک راه آسان برای انجام این کار استفاده از یک غشاء بر روی دیوار است. همچنین باید مطمئن شوید که شکاف بین دیوار به خوبی از بین بروید.

همچنین باید اطمینان حاصل کنید که هر گونه علف های هرز یا گیاهانی که در سطح رشد می کنند از روی دیواری که قصد طراحی دیوار سبز دارید را حذف کنید.

برای کاشت انواع گیاهان دیوارها را آماده کنید
کاشت گیاهان در زمان اجرای گرین وال باید بر روی دیوار به شکل ثابت انجام شود. همچنین باید مطمئن شوید که گیاهان استفاده شده در گرین وال در زمان طراحی فضای سبز تالار از هم فاصله داشته باشند و هر ردیف به خوبی در زیر ردیف قبلی قرار بگیرد. اگر گیاهان را به دیوار وصل می کنید بهتر است از پیچ استفاده کنید. همچنین می توانید از یک حصار محکم برای اتصال گیاهان به دیوار استفاده کنید.

گیاهان خود را انتخاب کنید
روش های بسیار زیادی برای زیبایی طراحی گرین وال خود اجرا کنید. برای زیباتر کردن گرین وال می توانید از گیاهان بلند و دنباله دار مانند سرخس و پیچک استفاده کنید که دیوار شما را زیباتر می کنند شما میتوانید با خرید عمده گیاهان آپارتمانی بهترین گیاهان را برای گرین وال خود تهیه کنید.
از طرف دیگر، میوه و سبزیجات گلدانی، مانند گوجه فرنگی، به ایجاد یک گرین وال خاص و زیبا کمک می کند.
پیشنهاد می شود که از گیاهانی با عمر طولانی و مقاومت بالا استفاده کنید که سبک و ریشه های کم عمق دارند، زیرا در گرین وال ها فضای کمی برای ریشه وجود دارد.
شما می توانید از گل های زیبا و پر شاخ و برگ نیز بر روی گرین وال استفاده کنید. در واقع برای طراحی دیوار سبز هیچ محدودیتی وجود ندارد و شما می توانید حتی از گیاهانی چون توت فرنگی، گوجه فرنگی و… نیز بر روی گرین وال استفاده کنید.

همچنین اگر می خواهید هزینه کمتری برای طراحی فضای سبز حیاط پرداخت کنید، می توانید در هنگام اجرای گرین وال از گیاهان کوچک استفاده کنید زیرا این گیاهان ارزان تر بوده، کاشت آن ها راحت تر است و سریع تر استقرار پیدا می کنند. همچنین باید به این نکته توجه داشته باشید که کاشت صحیح و نگهداری منظم برای داشتن گرین وال مهم است و انجام صحیح این کار باعث می شود تا بتوانید یک گرین وال حرفه ای داشته باشید.

 
طراحی دیوار سبز

گیاهان را در گلدان های مخصوص قرار دهید
به منظور طراحی و اجرای گرین وال لازم است تا گلدان ها را به اندازه 13 سانتی متر با خاک پر کنید و گیاهان خود را به این گلدان ها اضافه کنید. همچنین به منظور طراحی حیاط لازم است تا مطمئن شوید که گیاهان در خاک محکم کاشته شده و روی گلدان ها خاک بیشتری قرار بگیرد.

آبیاری و نگهداری از گرین وال
برای آبیاری دستی، لازم است تا به طور منظم آبیاری گیاهان بر روی گرین وال را پیگیری کنید. به همین دلیل پیشنهاد ما این است که پس از طراحی و اجرای گرین وال حتما متناسب با نوع گیاهانی که بر روی گرین وال قرار می دهید، آبیاری و نگهداری منظم از گرین وال داشته باشید.

مزایای گرین وال

طراحی فضای سبز دارای مزایا بسیار زیادی بوده و این مسئله باعث شده تا امروزه بسیاری از افراد به سراغ گرین وال رفته و از مزایا آن بهره مند شوند. اگر بخواهیم شما را با مزایا طراحی گرین وال آشنا کنیم، می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • گرین وال یک پوشش تزئینی است که می تواند زیبایی دیوار را افزایش داده و همچنین زشتی ها و عیب های سازه ها را پنهان کند.
  • گرین وال نقش عایق داشته و می توانید با استفاده از گرین وال خانه خود را به دیوار بیرونی منزل تان متصل کنید.
  • گرین وال ها به طور طبیعی تنوع زیستی در محیط شما را افزایش داده و این مسئله باعث زیبایی محیط پیرامون خانه شما می شود.
  • شما می توانید از طراحی دیوار سبز به عنوان یک ایده عالی برای حفظ حریم خصوصی خود کرده بیشتر در فضای باز از آن استفاده کنید.
  • گرین وال ها می توانند به طور موثری صدای محیط بیرون و داخل را کاهش دهند و اگر گرین وال ها را در فضای بیرونی خانه خود نصب کنید، می توانید از آن به عنوان عایق صدا استفاده کنید.
  • گرین وال ها به طور طبیعی هوای فضای پیرامون شما را تصفیه می کنند و این ویژگی یک مزیت ایده آل برای ساکنان شهرهایی مثل تهران است.

وجود این مزایا باعث افزایش محبوبیت گرین وال شده و این مسئله باعث شده تا امروزه بسیاری از افراد به سراغ طراحی گرین وال آمده و از مزایا آن بهره ببرند.

انواع دیوار سبز

طراحی دیوار سبز انواع مختلفی دارد که در ادامه به چند نمونه آن اشاره می کنیم.

دیوار سبز مدولار: در این روش از اجرای گرین وال از فلاور باکس ها و پنل هایی که از قبل ساخته شده اند استفاده می شود این پنل ها بر روی دیوار نصب می شوند و گیاهان داخل آنها کاشته می شود. جنس این پنل ها گالوانیزه می باشد و رنگ آنها پودری یا کوره ای است که ضد زنگ می باشد. این پنل ها با فاصله مشخصی از یکدیگر نصب می شوند و دارای فیلتر و زهکشی برای حفظ سلامت گیاهان می باشند. برای اینکه این پنل ها مشخص نشوند باید داخل آنها از گیاهان پوششی و پرتراکم استفاده شود.

این روش از طراحی فضای سبز را میتوانید در همه فضا ها مانند، تراس ، روف گاردن و دیگر فضاهای سبز اجرا کنید. از معایب این روش  طراحی دیوار سبز میتوان به وزن بالای آن، مصرف آب زیاد و نیاز نوری زیاد گیاهان کاشته شده در آن اشاره داشت اما این روش مزایایی نیز دارد مانند اینکه این روش را در همه فضا ها حتی مکان های کوچک نیز میتوان اجرا کرد و از همان روز که بر روی دیوار اجرا می شود سبز و زیبا است و تنوع گیاهان بومی در این روش بیشتر است و میتوانید با خرید عمده گیاهان فصلی از انواع گیاهان برای این فضا استفاده کنید.

دیوار سبز کابلی: این نوع اجرای دیوار سبز برای نگهداری گیاهان پوششی رونده بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد. این سیستم با استفاده از  توپی هایی از جنس فولاد ضد زنگ تعبیه شده اند که عبور کابل از آنها بسیار راحت است و نیروی کششی کابل ها و فشار آنها کنترل و مهار میشوند. این توپی ها به وسیله پیچ روی دیوار نصب می شوند و با توجه به نوع گیاهی که قصد کاشت آن را دارید فاصله توپی ها از یکدیگر و چگونگی قرارگیری آنها تعیین می شود.

دیوار سبز با پوشش نرم: در این نوع از طراحی دیوار سبز از قفسه یا کیسه های مخصوص جهت نگهداری گیاهان در دیوار سبز با پوشش نرم استفاده می شود. در صورت قرار گرفتن این دیوار ها در محیط‌ های بیرونی، تعویض خاک حداقل یکبار در سال و در محیط‌ های داخلی، تقریبا دوبار در سال لازم است. این دیوارها در مناطقی با ترافیک بالا، محیط‌های شلوغ، در برابر باد و باران قوی و در ارتفاع حدود ۲/۵ متری مناسب نیستند.

دیوار سبز کابلی

دیوار سبز با پوشش حصیری: تعدادی از سیستم‌های دیوار سبز با استفاده از الیاف یا حصیر ساخته شده‌اند که پوشش حصیری نسبتاً نازک و چند لایه دارند. این سیستم‌ها عموماً در قسمت‌های داخلی ساختمان استفاده می‌شوند و بهترین گزینه برای نگهداری گیاهان با رشد و رویش کم هستند. با این حال، این نوع دیوارهای سبز به آبیاری مداوم نیاز دارند.  به دلیل نازک بودن این لایه ها به طور معمول سه تا پنج سال تا زمانی که ریشه ها کامل حصیر ها را پوشش دهند و آب از بین حصیر ها به ریشه گیاهان برسد آنها را جا به جا کرد. اما مختصصان این حوزه برای رفع این مشکل چاره ای اندیشیده و میتوانند با روش جابجایی قطعات بزرگ سیستم و بریدن حصیر خارج از دیوار و تعویض آن با حصیر جدید است اما در این بین ممکن است تعدادی از گیاهان از بین بروند. این روش از طراحی دیوار سبز برای قسمت های داخلی ساختمان ها که امکان رشد گیاهان کوچک است مناسب تر است.

دیوار سبز شبکه ای: در این نوع از دیوار سبز از ساختاری با جنس فولاد ضد زنگ استفاده می شود و بستر رشد را برای گیاهان رونده فراهم می کنند. این نوع سیستم اجرای دیوار سبز برای گیاهانی با رشد آهسته که نیاز به مراقبت زیادی ندارند بیشتر کاربرد دارد.

دیوار سبز با پوشش سازه‌ ای: این نوع پوشش در ابعاد، شکل‌ ها و ضخامت‌ های مختلف قابل ساخت می‌باشد. یکی از مزایای استفاده از این پوشش، دوام و ماندگاری آن‌ ها است که نگهداری و جابجایی آن‌ ها نسبت به سایر پوشش‌ های دیگر، کنترل‌ پذیرتر است. هر چند هزینه نصب آن‌ ها بسیار بالاست، اما هزینه نگهداری آن‌ ها به مراتب کمتر است.

دیوار سبز نمد پلیمری: در این روش از اجرای دیوار سبز، برای کاشت گیاهان از پارچه های نمدی که قابلیت جذب آب و زهکشی بالایی دارند استفاده می شود. این پارچه های نمدی به شکل مشخص و مرتبی تا خورده که فضا را برای کاشت گیاه محیا شده است. این روش مدرن ترین روش طراحی دیوار سبز است که نسبت به دیگر روش ها سبک تر و با تهویه و زهکشی بیشتری است. از مزایای این سبک طراحی دیوار سبز نسبت به سایر دیوار های سبز، می‌توان به سبک بودن ساختار، تغییر و تعویض آسان گیاه، ، امکان تهویه مناسب برای گیاه اشاره کرد، سیستم زهکشی قوی و تنوع بیشتر در گیاهان به دلیل آزادی بیشتر در انتخاب گیاهان مختلف اشاره کرد.

دیوار سبز هیدروپونیک: برای اجرای دیوار سبز هیدروپونیک از خاک برای کاشت گیاهان استفاده نمی شود و از آب برای تأمین مواد مورد نیاز گیاه استفاده می شود

 

 

26 دیدگاه دربارهٔ «طراحی دیوار سبز»

    1. باغ گل رضوان

      سلام خدمت شما، میتوانید با شماره های موجود در سایت تماس گرفته و در این خصوص مشاوره دریافت کنید.

    1. سلام خدمت شما کاربر عزیز. پروژه های طراحی دیوار سبز بسته به میزان وسعت پروژه هستش و زمان دقیقی نمیشه گفت. می تونید با تماس با شماره تلفن های موجود با مشاورین ما صحبت کنید.

    1. باغ گل رضوان

      سلام خدمت شما همه روش ها مزایا و معایت خود را دارند باید با توجه به محیط شما بهترین روش اجرا شود.

    1. باغ گل رضوان

      سلام خدمت شما بله میتوانید از گیاهان مصنوعی نیز استفاده کنید.

  1. سلام ممنون از توضیحات کاملتون من قصد اجرای گرین وال دارم این مطالب خیلی بهم اطلاعات خوبی داد

    1. باغ گل رضوان

      سلام و عرض ادب خدمت شما خوشحالیم که این مطلب برای شما مفید بود.

  2. امیرهوشنگ

    سلام وقت بخیر رطوبت گیاهان کاشته شده رو دیوار باعث نم دادن دیوار نمیشه؟

  3. سلام. وقت بخیر. برای طراحی دیوار سبز چطوری می‌تونیم هزینه رو کمتر کنیم؟

    1. باغ گل رضوان

      سلام خدمت شما کاربر عزیز.
      برای کاهش میزان هزینه ها در طراحی دیوار سبز از گیاهان کوچک می توایند استفاده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا