طراحی فضای سبز

طراحی فضای سبز این روز ها مورد توجه بسیاری از افراد قرار گرفته است. از آنجایی که این کار با مزیت‌ های زیادی همراه است می‌ توان در مناطق مختلف ایران آن را اجرا کرد. طراحی فضای سبز توسط مجموعه‌ های مختلفی در کشور انجام می ‌شود. هر چه سابقه و مهارت کافی در انجام این کار وجود داشته باشد می ‌توان این اجرا را به بهترین نحو انجام داد. برای طراحی فضای سبز می ‌توان از نرم‌ افزار های مختلف استفاده کرد. خلاقیت در طراحی هم اهمیت فوق‌ العاده‌ ای برای اجرای آن خواهد داشت.

 اجرای فضای سبز

اجرای فضای سبز به دو دسته خطی و پهنه‌ ای تقسیم می ‌شوند. طراحی فضای سبز خطی به مکانی می‌ گویند که در اطراف شهر ها برای زیبایی ورودی شهر و کاهش آلودگی استفاده می ‌شود. فضای سبز پهنه‌ای هم به مکان‌های مختلف مانند باغ و پارک گفته می ‌شود. مکان‌ های سبز پهنه‌ای در نقشه‌ برداری‌ های هوایی به خوبی قابل تشخیص هستند. این فضاها به صورت لکه‌های سبز دیده شده و نقش بسیار مهمی برای کاهش آلودگی‌های سطح زمین خواهند داشت.

طراحی فضای سبز

برای طراحی فضای سبز ابتدا باید بررسی‌ های مختلفی را در محیط مورد نظر انجام داد. به منظور بررسی ویژگی‌ های محیطی ابتدا باید شکل زمین، اندازه و زوایای آن را بررسی نمود. برای اجرای فضای سبز بهتر باید حتماً به سایه ساختمان، جهت وزش باد، دیوار های اطراف و سمت تابش آفتاب توجه کرد. هرکدام از این عوامل می ‌توانند تاثیر زیادی در طراحی فضای سبز داشته باشند. از جمله نکات مهم دیگر برای اجرای فضای سبز می ‌توان به ویژگی‌ های بصری هم اشاره کرد.  فرم، رنگ، بافت و زاویه دید فضای سبز اهمیت بسیار زیادی در طراحی و اجرای آن خواهد داشت. برای طراحی فضای سبز ابتدا باید عملیات خاک برداری و المان‌های مناسب نسبت به محیط انجام شود. سلیقه و علایق مشتری هم تاثیر بسیار زیادی در اجرای فضای سبز خواهد گذاشت.

طراحی سه بعدی قبل از اجرای فضای سبز

پیش از طراحی فضای سبز همانند طراحی دیوار سبز یک طراحی سه بعدی از محیط مدنظر انجام داد. این طراحی باعث می ‌شود تا مشتریان با نحوه اجرا و کار آشنا شوند. در صورتی که مشتری تمایل به تغییر و اعمال نظر خود در طراحی فضای سبز داشته باشد می تواند در این مرحله آن را بیان کند. پس از نهایی شدن طراحی فضای سبز، باید اقدامات لازم برای اجرای فضای سبز انجام شود.

طراحی فضای سبز

عملیات اصلی اجرای فضای سبز

برای اجرای فضای سبز باید عملیات اصلی و مختلفی انجام شود. از اقدامات لازم برای اجرای فضای سبز می ‌توان به خاک برداری، گود برداری، اجرای سیستم زهکشی و لوله ‌کشی اشاره کرد. اجرای تاسیسات دیگر مانند سیم‌ کشی، کاشت گیاهان و گذاشتن المان‌ های مختلف هم از دیگر مراحل برای طراحی فضای سبز هستند. با توجه به ابعاد فضای سبز می ‌توان پیاده­ رو ها و نورپردازی مختلفی در آن انجام داد. از آن جایی که در چشم‌ انداز فضای سبز، درختان و گیاهان اهمیت بسیار زیادی دارند استفاده از انواع مختلف گیاهان باید با توجه به شرایط مناسب انجام شود. در طراحی فضای سبز باید از گیاهان بومی استفاده کرد. این کار به رشد درختان و گیاهان کمک کرده و طراحی فضای سبز بهتر انجام خواهد شد.

خدمات پس از اجرای فضای سبز

پس از اجرای فضای سبز هم باید خدمات مختلفی در آن صورت گیرد. از این خدمات می‌ توان به خدمات باغبانی و بازرسی نهایی فضای سبز اشاره کرد. پس از اتمام طراحی فضای سبز باید المان‌های مختلفی که در فضای سبز به کار رفته‌اند به طور دقیق مورد ‌بررسی قرار گیرند. تمام ایرادات و نقص‌هایی که درون فضای سبز وجود داشته باشند باید به طور کامل برطرف شوند. سیستم‌های زهکشی، لوله کشی و سیم کشی هم باید از ابتدا مورد‌ بررسی قرار گیرند تا هیچگونه ایرادی در آنها وجود نداشته باشد. در طراحی فضای سبز ویلا نیز این موضوع مهم است و حتما باید مورد توجه قرار بگیرد. مراقبت و نگهداری فضای سبز هم باید مورد توجه قرار گیرد. خدمات مختلف باغبانی مانند آبیاری به موقع، سمپاشی، دفع آفات، کود دهی و هرس کردن هم باید پس از طراحی فضای سبز مورد توجه قرار گیرند.

المان‌ های مختلف در اجرای فضای سبز

برای اجرای فضای سبز می ‌توان از المان‌های مختلف استفاده کرد و با توجه به ابعاد فضای سبز مورد استفاده قرار می ‌گیرند و به زیباتر شدن آن کمک می ‌کنند. از مهمترین المان‌ها در این کار می ‌توان به حوض، آلاچیق، آبنما، برکه‌های مصنوعی و تجهیزات نورپردازی اشاره کرد. استفاده از انواع گل و گیاه، استخر، کف‌ سازی و پیاده­رو هم از دیگر المان‌های مختلف در طراحی فضای سبز محسوب می ‌شوند.

اسکرول به بالا